شرح و توضیح صنعت پروفیل سازی به زبان ساده
ممکن است نام پروفیل را زیاد شنیده باشید، در انواع و با پسوند و پیشوندهای مختلف. مانند پروفیل آبرو و پروفیل زدبند، شاید بدانید در صنایع ساختمانی و برخی صنایع دیگر کاربرد دارد اما درباره ماهیت این مقطع و چگونگی ساخت آن اطلاعات چندانی نداشته باشید. اینکه پروفیل از چه متریالهایی تهیه میشود و ماده اصلی آن چیست. شاید حتی فکر کنید که پروفیل نوعی پلاستیک است. چیزی شبیه قطعات فایبرگلاس یا فیبرکربن. اما باید بدانید که پروفیل درواقع نوع خاصی از قطعات فولادی است. پروفیل در لغت نیز به معنای مقطع ثابت با طول زیاد است. در ادامه درباره صنعت پروفیل سازی و چگونگی ساخت این قطعه نوضیحات بیشتری خواهیم داد.
فرآیند ساخت پروفیل
به طور کلی، در توضیح آنچه در کارخانههای صنعت پروفیلسازی رخ میدهد یک جمله را میتوان عنوان کرد: «تبدیل کلاف یا ورق فولاد به اشکال و ابعاد مختلف که کارایی بیشتری دارند.» این فرآیند در سه مرحله کلی صورت میگیرد که عبارتد از:
– تامین مواد اولیه
– برش دادن کلاف فولاد به شکل نوار
– شکل دادن به ورقها و تولید انواع پروفیل
مواد اولیه باید از نظر ترکیب شیمیایی و خواص فیزیکی دارای استانداردهای لازم در صنعت پروفیلسازی باشند. این استانداردها در تولید انواع پروفیل، مانند پروفیل آبرو یا پروفیل زدبند، متفاوت اما در هر مورد مشخص و از پیش تعریف شده است.
انواع روشهای تولید پروفیل
پس از شرح مراحل تولید پروفیل و توضیحاتی در خصوص مواد اولیه، باید درمورد انواع روشهای تولید پروفیل در کارخانهجات صنعت پروفیلسازی توضیحاتی ارائه کنیم. پروفیلها بهطور کلی به دو روش تولید میشوند که عبارتند از:
– پروفیل نورد گرم
– پروفیل نورد سرد
مواد اولیه مورد استفاده در این دو روش متفاوت بوده و نوع پروفیلهای تولیدی مانند پروفیل آبرو و پروفیل زدبند نیز ماهیت و مصارف متفاوت دارند. پروفیل نورد گرم که از نورد گرم شمش فولاد بهدست میآید برای ساخت انواع میلگرد و پروفیل قوطی استفاده میشود. پروفیل نورد سرد نیز از نورد سرد ورقهای فولاد از طریق پرسکاری و خم کردن تهیه میشود. این قطعه نیز در مصالح سبک ساختمانی مانند پروفیل سینوسی و پروفیل آبرو کاربرد دارد و به عنوان قطعات زیرساخت کارایی خاصی ندارد. عمده تفاوت پروفیلهای ساخته شده به این دو روش، ضخامت و مقاومت آنها است که البته در وزنشان نیز موثر خواهد بود.